jueves, 10 de mayo de 2012

NITS VISCUDES EN ALÇADA



Un matí de maig compartint un deliciós i abundant esmorzar a casa de la Dolors els caminaires de Collcerola evocaven  anècdotes viscudes en anys de més joventut. D’acord amb la comptabilitat del Guillem que les havia anat assentant puntualment en el llibre de la seva memòria, la primera nit especial en l’alta muntanya fou camí de l’Aneto, quan en Josep M. passà la nit sota una congesta de gel arraulit dins el sac de dormir i a la llum de celístia per poder assolir el cim l’endemà. 

 

La segona nit memorable la passaria en Josep M. al refugi  de Ventosa i Calvell, camí del Montardo, dormint amb setanta nou persones més. En un espai tan tancat i amb les lliteres atapeïdes de gent li faltava l’aire. Per refer-se d’uns sobrecors freqüents s’aixecà, obrí la única finestra que hi havia i se’n tornà a dormir canviant de posició, ara amb el cap als peus de la llitera. Es sentia molt millor, li arribava més aire, els roncs eren més llunyans i les olors més properes.
  

La tercera nit que també recorda és la que visqué a tocar del refugi de Sant Jordi. Dins una petita tenda gaudia del concert de carilló que li oferien amb les seves esquelles les vaques que passaven la nit al ras. Tot era perfecte fins que una vaca tafanera s’aproximà massa a la tenda i s’enganxà en una corda d’un tendal i aquesta es plegà damunt d’ell.
Tots reien com si fos la primera vegada que sentien aquestes històries malgrat ja les havien sentit moltes vegades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario